Huisregels Gehoorzaamheid

HUISREGELS
“Gehoorzaamheid”

Om alles ordelijk te laten verlopen hebben we de volgende huisregels:

 1. We adviseren om uw hond te enten of te titteren.
 2. De handler (baasje) van de hond dient minimaal 15 jaar oud te zijn.
 3. Indien u verhindert bent, dient u dit telefonisch (app) of per mail (hondenschoolhbsv@gmail.com) te melden. Bij drie keer afwezigheid zonder afmelden wordt u automatisch van de lijst verwijdert en uitgeschreven mail to:hondenschoolhbsv@gmail.com even zonder teruggave van lidmaatschap en cursusgeld.
 4. U bent zelf aansprakelijk voor de schade die door uzelf, uw gezinsleden of uw hond wordt aangericht. Dit geldt zowel voor schade aan mensen, dieren als voor schade die wordt aangericht aan de accommodatie. De cursisten zijn verplicht een WA-verzekering te hebben, waarbij de hond is meeverzekerd. De hondenschool draagt in geen enkele verantwoording voor de schade die u, uw gezinsleden en hond, aanrichten aan de accommodatie, medecursisten en honden.
 5. Loopse teven zijn welkom met een broekje aan. Graag van te voren melden aan de instructeur.
 6. Laat uw reu niet overal markeren (tegen dingen aan plassen).
 7. Uitwerpselen van de hond dient u op te ruimen en mee te nemen (naar huis), deze kunt u niet op de club achterlaten.
 8. Houdt uw hond aan de riem. Alleen tijdens de cursus kan op aanwijzing van de instructeur hiervan worden afgeweken. Ook als deze uit de auto komt!
 9. Geen gebruik maken van attributen op het veld zonder toestemming van de instructeur. Dit om schade aan de hond en attributen te voorkomen.
 10. Graag 5 tot 10 minuten voor het beginnen van de lessen, met een hond die is uitgelaten aanwezig zijn. Uitwerpselen van uw hond dient u zelf op te ruimen. Voor agility begin zelf met de warming-up.
 11. Tijdens de cursus wordt er geen discussie gevoerd met de instructeur.
 12. Tijdens de cursus wordt er op het trainingsveld niet gerookt. Roken is alleen toegestaan onder of in nabijheid van de luifel en de peuken dienen in de asbak te worden gedeponeerd.
 13. Tijdens de cursus gelieve mobiele telefoon uitschakelen.
 14. Gebruik van een teletac, slipketting en halfcheck zijn niet toegestaan. Een gentle leader/ follow me wordt alleen, indien noodzakelijk, na advies van de instructeur geaccepteerd.
 15. Indien u met de auto komt en parkeert op het veld dient u stapvoets te rijden op het pad en veld. Voetgangers en honden hebben te alle tijden voorrang.